I det fynske folks tjeneste

Rudkøbing Havn forfalder

Broerne i Rudkøbing Havn er ved at falde sammen.

Rudkøbing havn er i kraftig forfald. Det ved Kommunen godt, men de mener ikke der er penge til at foretage de nødvendige reparationer.

- Langeland Kommune er en fattig kommune, og vi har problemer med vores økonomi hele vejen rundt. Det gælder selvfølgelig også på havneområdet, siger formand for Teknik og Miljøudvalget i Langeland Kommune, Jørgen Nielsen (V).

Bådfolket har tidligere leveret arbejdskraft og betalt forhøjet leje for at få løst de værste problemer, men nu siger de stop. Kommunen gør nemlig ingenting.

- Det samarbejde har vi stoppet nu, for vi får ikke rigtig noget ud af det, siger Jean Hansen, formand for Rudkøbing-Strynø Bådelaug.
 
Byens politikere har store langsigtede planer for hele området omkring havnen. Et projekt der vil løbe op i omkring 70 mio. kr. Men i de kommende år skal bådfolk og borgere ikke forvente at den forfaldne havn bliver gået efter i sømmene.

- Årtiers forsømmelse kan vi jo ikke rette op på hverken et eller to år, siger Jørgen Nielsen.

- Pengene ligger nok oppe i byen, så vi må jo vente. Vi kan jo ikke trylle, men på den anden side set, så ville vi gerne se lidt resultater her på havnen, siger Jean Hansen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.