I det fynske folks tjeneste

Rudkøbing Havn forfalder

Rudkøbing havn er i kraftig forfald. Det ved Kommunen godt, men de mener ikke der er penge til at foretage de nødvendige reparationer.

Broerne i Rudkøbing Havn er ved at falde sammen.

- Langeland Kommune er en fattig kommune, og vi har problemer med vores økonomi hele vejen rundt. Det gælder selvfølgelig også på havneområdet, siger formand for Teknik og Miljøudvalget i Langeland Kommune, Jørgen Nielsen (V).

Bådfolket har tidligere leveret arbejdskraft og betalt forhøjet leje for at få løst de værste problemer, men nu siger de stop. Kommunen gør nemlig ingenting.

- Det samarbejde har vi stoppet nu, for vi får ikke rigtig noget ud af det, siger Jean Hansen, formand for Rudkøbing-Strynø Bådelaug.
 
Byens politikere har store langsigtede planer for hele området omkring havnen. Et projekt der vil løbe op i omkring 70 mio. kr. Men i de kommende år skal bådfolk og borgere ikke forvente at den forfaldne havn bliver gået efter i sømmene.

- Årtiers forsømmelse kan vi jo ikke rette op på hverken et eller to år, siger Jørgen Nielsen.

- Pengene ligger nok oppe i byen, så vi må jo vente. Vi kan jo ikke trylle, men på den anden side set, så ville vi gerne se lidt resultater her på havnen, siger Jean Hansen.