Rudme Festival: Alt går op i hyggen - og det skal være billigt

Det handler udelukkende om hygge, når fem unge fra Rudme for andet år i træk arrangerer Rudme Festival.

Det er en af landets mindste festivaler, men den har alligevel formået at fordoble besøgstallet på bare et år. Da Rudme Festival havde premiere i august sidste år, var der omkring 160 gæster. I år har omkring 300 mennesker købt en billet til 125 kroner.

- Det er en festival, hvor alt går op i hyggen. Det skal bare være hyggeligt, siger Valdemar Bonde Nielsen, der er en af de fem unge, der har arrangeret Rudme Festival

Festivalen får fra torsdag til lørdag besøg af 13-15 forskellige bands - blandt andre spiller Holmen Hustlers, Hong Kong og Ponte Fidelis.

Publikum er noget yngre end på andre fynske festivaler.

- Langt de fleste er mellem 16 og 23 år. Mange går i gymnasiet, og så er der også mange, der kommer direkte fra efterskolerne, siger festivalarrangøren fra Rudme.

Udover hyggen, så har Rudme Festivalen et andet meget vigtigt princip.

- Det skal være meget billigt. Vi er unge og fattige, og da vi lavede festivalen, var det ud fra princippet om, hvad vi selv havde lyst og råd til, siger Valdemar Bonde Nielsen. 

Ideen til festivalen opstod i en skurvogn, hvor de unge for et par år siden sad og holdt fest.

- Og så en dag sagde én af os: skal vi ikke udvide og lade flere mærke den hygge, der er her i vognen, og sådan gik det til, siger Valdemar Bonde Nielsen. 

De unge arrangører vil samtidig gerne slå et slag for det, de kalder det idylliske og imødekommende samfund i Rudme, som mange andre har lyst til at komme og være en del af.

 

Oversigt

    Oversigt