I det fynske folks tjeneste

Rumkapsel testes på Lindø

Lørdag bliver en rumkapsel testet fra den store portal-kran på Lindø.

Lørdag bliver en rumkapsel testet fra den store portal-kran på Lindø.

Det er foreningen Copenhagen Suborbitals, der gennemfører en droptest af en rumkapsel fra portalkranen i Lindø Industripark i Munkebo.

Vil sende mand i rummet

Copenhagen Suborbitals mål er at sende en person ud i rummet. Hvis det lykkes for Copenhagen Suborbitals at sende en person ud i rummet - og forhåbentlig levende tilbage igen - vil det placere Danmark som det fjerde land - efter Rusland, USA og Kina - der har opnået dette.

Copenhagen Suborbitals er en non-profit forening. Alle arbejder ulønnet, og materialer og udstyr finansieres gennem sponsorater og en støtteforening.

Samarbejder med Lindø

- Copenhagen Suborbitals har med stor glæde fået en fantastisk samarbejdspartner i Lindø Industripark og Blue Water Shipping. At vi kan benytte dette historiske værft til at lave tests, der ellers ikke var mulige for os, er ikke bare en kæmpe hjælp for vores projekt, men er med til at samle kompetencer og kræfter fra alle disse organisationer til noget, som tilsyneladende nyder national og international fokus og anerkendelse. Når vi er på Lindø, har vi kun den største respekt for deres fokus, udstyr, mandskab og dedikation, siger Kristian von Bengtson fra Copenhagen Suborbitals

Anden gang på Lindø

Det er anden gang foreningen Copenhagen Suborbitals gennemfører test på Lindø. Den 17. marts 2012 gennemførte de en række tests af faldskærmene til en rumkapsel fra portalkranen i Lindø Industripark.

- Initiativrige personer med skæve tanker er tit og ofte det, der er med til at skabe udvikling og vækst, som er vitalt for et lille land som Danmark. Essensen af vores rolle i Lindø Industripark er at koble initiativer og tanker med de fantastiske faciliteter vi har til rådighed. Det er bl.a. også derfor, at vi støtter Copenhagen Suborbitals i deres mission med at sende en person ud i rummet. Vi håber og tror på, at de vil få succes med deres droptest - og deres mission, siger divisionsdirektør Michael Nymark Hansen, Lindø Industripark A/S.

Der er ikke åbent for offentligheden til droptesten, men se med på TV2/Fyn klokken 19.30.

Ved du noget? Så send os et tip