I det fynske folks tjeneste

Rygeostambassadør: - Rygeosten kan erstatte kød

Vil du ligesom Suzy Wengel, Morten Aagaard og mange andre være rygeostambassadør? Så kan du tilmelde dig lige her.

01:05

Se TV 2/Fyns spot for Rygeostens Dag. Video: Alex Syrik

Rygeostens Dag nærmer sig med hastige skridt. Fredag den 13. september går det nemlig løs i Flakhaven i Odense.

TV 2/Fyn mangler dog stadigvæk ambassadører til den store dag, og det kan du hjælpe med.

Når du har tilmeldt dig som ambassadør i vores survey, kan du downloade vores rygeostdiplom nederst i artiklen.

Her kan du se et lille udklip af nogle af de ambasadører, som allerede har tilmeldt sig:

  Foto: Masoud Jafari Pouia

Navn: Claus Holm

Titel: Kok

Hvorfor skal rygeosten hyldes/ bevares/ spises?

"Jeg er tosset med rygeost. Rygeosten er først og fremmest fra verdens fedeste ø, men derudover er det også en kæmpesmagsgiver. Jeg er vild med den".

  Foto: Kasper Eland Marquardtsen

Navn: Suzy Wengel

Titel: Iværksætter og forfatter

 Hvorfor skal rygeosten hyldes/ bevares/ spises?

"Fordi smagen er unik, og så er rygeost en god proteinkilde, der fint kan erstatte kød"

  Foto: Signe Lindboe

Navn: Morten Aagaard

Titel: Chokolademager

Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?

"Rygeosten har mange ting, som kan bringe chokoladen nye steder hen. Udover røgsmagen kan den tilføre syrlighed og en anderledes konsistens"

  Foto: Signe Lindboe

Navn: Simon Brandt

Titel: Indehaver af iskæden Paradis Fyn

Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?

"Rygeosten skal hyldes, da den kan spises på alle tider af døgnet og kan bruges til alle lejligheder. Det er smagen af den fynske bonde, der ryger osten over røg fra hans halm. Man bliver nostalgisk og stolt over de fynske traditioner her på øen, hver gang man sætter tænderne i den fynske rygeost."

  Foto: Signe Lindboe

Navn: Kent Thrane

Titel: Mejerist ved Kirkeby og Thrane

Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?

"Rygeosten er helt fantastisk. Det er ikke noget, jeg skal synes, fordi jeg er mejerist - det er faktisk noget, jeg synes af hele mit hjerte."

  Foto: Pernille Redder

Navn: Tine Gudrun Petersen

Titel: Foredragsholder og projektleder

Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?

"Rygeosten er den eneste bevistligt oprindeligt danske ost med en lang og stolt tradition. En ost vi har følelser for på Fyn. Enten varme eller skeptiske følelser. Det er nu blevet til en ost, som hyldes internationalt og som vi med rette kan være stolte af".

  Foto: Signe Lindboe

Navn: Jørgen Hoff

Titel: Mejerist ved Gundestrup Mejeri

Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?

"Rygeosten er unik i sig selv. Det er den eneste ost i Danmark, som er en oprindelsesost fra det område, hvor den bliver lavet."

I surveyen nedenfor kan du tilmelde dig som ambassadør til Rygeostens Dag på fredag. Derefter skal du downloade dit diplom, som du finder under surveyen.

Hent dit ambassadørdiplom her

Fredag den 13. september kan du desuden også hente den eksklusive rygeost-pin. Det kan du mellem klokken 14 og 18 i Flakhaven i Odense.

Ambassadørlisten opdateres løbende