Ryger taber historisk strid i landsretten

Allan Lykke Jensen kan ikke få erstatning for de skader, hans rygning har medført.

Efter adskillige års kamp for erstatning må den fynske eks-ryger Allan Lykke Jensen erkende, at han ikke har retten på sin side.

Torsdag formiddag har Østre Landsret besluttet, at han ikke kan få erstatning for de skader, han har pådraget sig ved igennem næsten 50 år at ryge de populære Prince-cigaretter.

Dermed er der sat foreløbigt punktum for en historisk retssag.

Ikke nok med at slagsmålet har stået på siden starten af forrige årti, det er så vidt vides også første gang en ryger går i retten med den erkendelse, at det er skadeligt at ryge.

I stedet har Allan Lykke Jensen og hans advokat Anker Laden-Andersen hævdet, at producenterne har fiflet med cigaretterne, så de havde en kraftigere virkning på rygerne, end varedeklarationen angav.

Anklagerne gik blandt andet på, at der skulle være tilsat stoffer til cigaretterne med det formål, at de skulle frigive mere nikotin til rygerne.

Samtidig mener eks-rygeren, at den ventilation, der løbende er blevet lavet i cigaretterne for at sænke indtaget af tjære og nikotin hos rygerne, er designet, så rygerne ubevist blokerer den.

Sagen er blevet først i landsretten som første instans på grund af den principielle karakter,

Oversigt

    Oversigt