Rygerretssag afgøres først til december

Allan Lykke Jensen må vente næsten to måneder, før det afgøres, om der er manipuleret med Prince-cigaretterne.

- En lang rejse er slut for advokaterne. Men vi andre er ikke færdige endnu, konstaterede retsformand Linde Jensen ved udgangen af fredagens afsluttende retsmøde i den såkaldte rygerretssag.

Efter tre uger med retsmøder skal han sammen med to landsretsdommere tage stilling til, om den fynske eks-ryger Allan Lykke Jensen har ret i sine påstande om, at producenten af Prince-cigaretterne har tilsat stoffer til tobakken, som har gjort ham mere afhængig.

Og det kommer til at tage lang tid. Dommen ventes nemlig først at være klar 8. december, meddelte retsformanden.

Fredagens retsmøde bestod af proceduren fra advokaterne Mikael Rosenmejer og Torben Bondrop, som repræsenterer de sagsøgte cigaretselskaber House of Prince og Skandinavisk Holding II.

De afviser blankt Allan Lykke Jensens påstande om, at Prince-cigaretterne er defekte produkter, som afgiver mere nikotin end cigaretter af ren tobak.

- Skaden er ikke blevet værre eller bedre af, at han har røget Prince i stedet for råtobak, lød det fra Mikael Rosenmejer.

Han afviste samtidig, at tobakken i Prince skulle have en kunstigt forhøjet pH-værdi, mens Torben Bondrop påpegede, at størstedelen af de aldehyder, som, Allan Lykke Jensen mener skulle være fjernet fra cigaretterne, er naturligt forekommende i tobakken.

- Hvis man ikke vil have aldehyder, skal man lade være med at ryge cigaretter, konstaterede advokaten.

Han konkluderede ligeledes, at den filterventilation, som er benyttet til at nedbringe tjære- og nikotinindtaget hos rygeren, ikke er et forsøg på at snyde myndigheder og forbrugere, men derimod "en international anerkendt og udbredt metode".

Endelig afviste tobaksadvokaterne anklagen fra Allan Lykke Jensens advokat om, at de har skadet processen i retssagen ved at nægte at offentliggøre det præcise indhold i Prince-cigaretten.

- Bevisbyrden ligger hos den, der fremsætter antagelserne. Sådan er det, fastslog Mikael Rosenmejer.

Oversigt

    Oversigt