I det fynske folks tjeneste

Rygerretssag trækker i langdrag

62-årige fynsk ryger, der har anlagt sag mod Skandinavisk Tobakskompagni, anklager firmaet for bevidst at trække sagen i langdrag.

Den 62 årige Allan Lykke Jensen fra Søndersø anklager tobaksindustrien for at trække sag i langdrag.

Den 62 årige Allan Lykke Jensen fra Søndersø stævnede i 2003 Skandinavisk Tobakskompagni for at putte tilsætningsstoffer i cigaretterne. Stoffer som skulle øge rygernes afhængighed.

- Når de trækker sagen i langdrag, må det jo være fordi de har et ønske om, at vedkommende, der har anlagt sag, eventuelt går hen og dør, så der dermed ikke bliver en sag, siger Allan Lykke Jensen til DR Nyheder.

I følge Allan Lykke Jensens advokat, Anker Laden-Andersen, forhaler tobaksfirmaet sagen ved at modarbejde udpegelsen af to neutrale eksperter.
 
- De forslag, der bringes på bane, er gang på gang personer, der er eller har været tæt knyttet til tobaksindustrien. Deres holdninger er kendt på forhånd, siger Anker Laden-Andersen til DR Nyheder.
 
Østre Landsret har i marts måned bedt partnerne om hver især om at udpege en af de eksperter, der har været brugt i de amerikanske rygerretsager. Det afviser advokaten for Allan Lykke Jensen, der kræver at eksperterne begge skal være neutrale.
 
Allan Lykken Jensen konstaterer, at han måske er død, når sagen på et tidspunkt går i gang.

Forbrugerrådet om sagen