I det fynske folks tjeneste

Rygter vendt til succes for Risingskolen

For få år siden forlod danske børn Risingskolen i Odense i hobetal, fordi andelen af tosprogede elever var stærkt stigende. Men ændringen af skoledistriktet har formået at vende den udvikling.

03:28

En stor indsats fra Risingskolen har nu båret frugt - skolen er blevet populær blandt områdets elever og forældre.

1 af 2

Risingskolen havde tidligere et meget dårligt omdømme blandt områdets forældre. Det fik mange forældre til at tage deres børn ud af skolen, og det betød, at andelen af tosprogede elever i en periode voksede voldsomt.

Da politikerne for tre år siden besluttede at ændre distrikterne omkring Sct. Hans skole og Risingskolen, medførte det massive protester fra forældrene.

Men skolen tog kampen op mod protesterne og de mange løse rygter. Skolen inviterede forældrene på besøg, for at de kunne få aflivet deres bekymring, og skolen begyndte også et samarbejde med områdets børnehaver. Det gjorde forskellen, og nu er den kedelige tendens vendt. 

Fastholder børn med dansk baggrund

I de store klasser (7. til 9. klasse) er det kun 43 procent af distriktets børn, der går på Risingskolen. Men sammensætningen af børnehaveklasserne peger i en ny retning. Hele 88 procent af kvarterets børnehaveklasse-børn er elever på den lokale folkeskole.

Der er for så vidt ikke er blevet ændret på antallet af tosprogede elever. Den store ændring er, at børn med dansk baggrund er holdt op med at fravælge skolen. 

Se mere om Risingskolens succes på TV2/Fyn fredag kl. 19.30.

I 2009 var 51,2 procent af eleverne på Risingskolen tosprogede.
I 2010 er 29,6 procent af de børn, der er opskrevet til børnehaveklasse tosprogede.


Andel af distriktselever som Risingskolen fastholder:
0. klasse:       88 procent
1.-6. klasse:   65 procent
7.-9. klasse:   43 procent