I det fynske folks tjeneste

Rynkeby på tour til Paris

01:15

790 ryttere trillede i dag afsted til Paris i Team Rynkebys elfte udgave af Tour de Paris. De to fynske hold cyklede som altid ud fra Ringe.

1 af 2

790 ryttere trillede i dag afsted til Paris i Team Rynkebys elfte udgave af Tour de Paris. De to fynske hold cyklede som altid ud fra Ringe.

De næste seks dage skal de mange ryttere trampe hårdt i pedalerne for at nå til Paris - og for at samle penge ind til Børnecancerfonden, som er det egentlige formål med løbet.

Sidste år blev der indsamlet godt ti millioner kroner, og ambitionen er naturligvis at forbedre det i år.

1200 kilometer på cykel
Deltagerne betaler 12.000 kroner i startgebyr, men får så også både cykler, mad og overnatning med i prisen.

- Det er en oplevelse, det er simpelthen en kanontur hver eneste gang, fortæller Ole Jespersen på 72, der har været på turen otte af de foregående ti gange.

Turen går ned gennem Tyskland og Belgien, og det er især de stejle bjerge der, som kræver masser af power i benene.

- Det kræver lidt. Det er ikke bare at sætte sig op på cyklen, og når man når min alder, så skal der trænes endnu mere. Men det er det hele værd, jeg har set indtil flere fælde en tåre, når vi ankommer til Paris, siger Ole Jespersen i minutterne inden den tur, der nok bliver hans sidste.

- Jeg har sagt til min kone, at det her er sidste gang, og så bliver det nok sådan.

Ole Jespersen får blandt andet følgeskab af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og folketingspolitiker Kristian Thulesen Dahl.

Ved du noget? Så send os et tip