Rytmeposten får det blå stempel

Rytmeposten i Odense har haft status som regionalt spillested siden årsskiftet. Men først i dag får Fyns førende spillested for rytmisk musik den officielle status.

Milliontilskud til rytmisk musik i Odense

Rytmeposten i Odense har egentlig haft status som regionalt spillested siden årsskiftet. Men først i dag får Fyns førende spillested for rytmisk musik den officielle status.

At blive udnævnt til Fyns eneste regionale spillested er ikke bare en flot titel, det betyder også et stort kontant tilskud fra Statens Musikråd og Odense Kommune. De næste tre år vil Rytmeposten have et budget på omkring to en halv million kroner om året.

"Det betyder, at vi kan eksperimentere mere og på længere sigt få større musiknavne til Odense", siger formanden for Rytmepostens bestyrelse, Hans Ketelsen.

Udover scenen i Rytmepostens lokaler på Vestre Stationsvej, driver Rytmeposten også Jazzhus Dexter i Vindegade. Det betyder, at Rytmeposten har to scener, og kan præsentere alt fra rock og blues til jazz og folk.

Og ifølge Hans Ketelsen, betyder den nye status ikke, at Rytmeposten vil knuse andre spillesteder i Odense eller på Fyn.

"Jeg tror, at dette vil give et løft til alle spillesteder i Odense. Vores musikprofil er enestående i Odense, og når vi kan tiltrække store navne i Odense, tror jeg det vil have en afsmittende effekt på andre spillesteder", siger Hans Ketelsen.

Torsdag eftermiddag bliver den officielle aftale mellem Rytmeposten, Odense kommune og Statens Musikråd underskrevet.

Og i aften kan Rytmeposten slå dørene op for et af tidens store navne, nemlig sangerinden Hanne Boel.

Oversigt

    Oversigt