I det fynske folks tjeneste

S afviser forslag: Staten skal betale for støjdæmpning

Socialdemokratiet er ikke enig i, at kommunerne skal bidrage økonomisk til støjdæmpning ved motorveje. Det er statens opgave at dæmpe motorvejslarmen, for ellers ender det i en kommunal budrunde.

00:30

Mandag foreslog den konservative spidskandidat Søren Windell (K), at kommunen skal afsætte ti millioner kroner til skærme og volde, der dæmpe støjen ved Fynske Motorvej.

Det er Erik Christensen (S) ikke enig i, for hvis kommunerne selv skal støtte støjdæmpningen, ender det med, at de kommuner, der lægger flest penge, får lov til at løse støjproblemerne først.

Ifølge Søren Windell vil de ti millioner årligt sætte mere gang i hjælpen til de støjplagede beboere, men det mener Erik Kristensen ikke er realistisk:

- Du får jo ikke gang i det her. Det koster mellem 15-18 millioner kroner at lave én kilometer. Det konservative forslag, som for mig er lidt mere i retning af, at der snart er kommunal valgkamp, det er ikke engang til en kilometer, siger Erik Christensen. 

Læs også Hjælp på vej til støjplagede naboer

Støjen skal dæmpes tidligere

I stedet for at poste kommunale penge ind i støjproblemet skal der tages højde for det langt tidligere:

- Jeg synes jo, vi fremadrettet skal gøre sådan, at når det bliver besluttet, at der skal laves nye eller mere motorvej, så skal der samtidig sættes penge af til støjdæmpning, Erik Christensen. 

Erik Christensen anerkender, at støjen et stort problem for de 3.500 husstande, som Vejdirektoratet vurderer er støjbelastede. Pengene til støjdæmpningen vil han forsøge at finde ved næste finanslovsforhandling.

Se hele interviewet her: 

02:05 Luk video