I det fynske folks tjeneste

S-borgmestre kræver ro

Flere af landets socialdemokratiske borgmestre lægger afstand til de partifæller, som på det seneste har kritiseret Helle Thorning-Schmidt. Odenses borgmester Anker Boye er bange for, at uroen kan koste stemmer op til efterårets kommunalvalg. 

-

Flere af landets socialdemokratiske borgmestre lægger afstand til de partifæller, som på det seneste har kritiseret Helle Thorning-Schmidt.

Odenses borgmester Anker Boye er bange for, at uroen kan koste stemmer op til efterårets kommunalvalg.

\"Ved det kommende valg er der ingen tvivl om, at landstendensen vil slå stærkere igennem i de mange nye kommuner. Derfor skal enkeltpersoner heller ikke gå ud og gøre sig til overdommer i offentligheden i forhold til partiets ledelse, hvor medlemmerne netop har valgt ny formand. Partiets medlemmer har talt, og så må man rette ind\", siger Anker Boye til Jyllands-Posten lørdag.

Den slagne formandskandidat Frank Jensen har på det seneste kritiseret Helle Thorning-Schmidt for ikke at \"forstå det politiske pokerspil\" - en kritik, som har fået fuld opbakning af blandt andre partifælle og folketingsmedlem Carsten Hansen fra Odense.

\"Snævre og personlige interesser må ikke stå i vejen for et fælles fodslag, og det giver ingen mening at så tvivl om partiets linie\", siger Anker Boye til avisen.

Herlevs borgmester Kjeld Hansen (S), kalder udtalelserne fra de oprørske partifæller for \"møgirriterende.