I det fynske folks tjeneste

S: Flere penge til smertepatienter

Et halvt år - så lang tid tager det at komme i behandling på smerteklinikken på OUH. Nu vil Socialdemokraterne bruge næsten dobbelt så mange kroner på at hjælpe folk med stærke kroniske smerter. Det fremgår af det finanslovsudspil, som S fremlægger mandag.

- Vi synes ikke, at folk skal vente så lang tid på at komme i behandling. Patienterne lever i et smertehelvede, og det er også alt for dyrt for samfundet, fordi så mange ender på førtidspension, siger socialdemokraternes sundhedsordfører Carsten Hansen til dagbladet URBAN.

Indenrigs- og Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener også, at ventelisten er for lang. Uden at tælle Righospitalets venteliste med venter 1838 patienter i dag på at komme i behandling for smerter. Men regeringen vil ikke umiddelbart bruge mere end de 31,1 million kroner det i dag koster at drive landets smerteklinikker.

I stedet satser regeringen på, at der bliver uddannet flere læger med speciale i smertebehandling, og at patienterne kan bruge private smerteklinikker. Til gengæld tegner der sig nu et flertal uden om regeringen for at give flere penge til smerteklinikker. Både SF og Dansk Folkeparti vil give flere penge til smertebehandling.