S frygter ledige ufaglærte ikke får tilbudt uddannelse

Socialdemokratiet er ikke overbevist om, at kommunens ufaglærte er blevet vejledt i deres uddannelsesmuligheder.

Uddannelse af de ufaglærte ledige har længe været et mantra, når det er blevet diskuteret, hvordan flere ufaglærte kommer i job. Trods det, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut, at hver tredje af landets ufaglærte ledige slet ikke er blevet præsenteret for uddannelse.

Derfor har Socialdemokratiet i Odense nu bedt kommunens Beskæftigelses- og Socialforvaltning om at kortlægge, hvor mange af kommunens ufaglærte ledige som er blevet tilbudt og forelagt forslag om uddannelse.

- Jeg er alvorligt bekymret for, at det også gør sig gældende for Odenses ufaglærte ledige. Derfor vil jeg gerne have, at vi retter henvendelse til dem og sikrer, at de på det næste møde med kommunen får en snak om deres muligheder for uddannelse, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Tim Vermund(S).  

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen har tidligere mødt stor kritik for at bruge et frikommuneforsøg til at skære i antallet af samtaler med de ledige. En indsats som forvaltningen i øjeblikket er i gang med at rette op på. Men alligevel vil Socialdemokratiet have undersøgt tidligere tiders bedrifter.

- Vi ved, at vi i Odense Kommune har holdt færre samtaler end andre kommuner har, så jeg er alvorligt bekymret for, at vi ikke har fået tage de snakke. Vi kan også høre skolerne - AMU og Syddansk Erhvervskole - sige, at de ikke har kursister nok. Så når vi har så mange ledige, så skal vi have dem i uddannelse og i job, siger Tim Vermund.

Erhvervsskoler har tidligere råbt højt
Tidligere har bestyrelsesformændene for AMU-Fyn og Syddansk Erhvervsskole leveret en hård kritik af Odense Kommunes indsats for at få ledige i arbejde. Begge skoler oplevede mere end en halvering i uddannelsen og opkvalificeringen af ledige, hvis man sammenligner første halvår af 2016 med samme periode i 2017. Blandt andet var det ikke muligt at få fyldt et svejsekursus op.

- Man har 6.000 såkaldte arbejdsmarkedsparate uden job i Odense Kommune, men er ikke i stand til at stille med 24 til et svejsekursus. Det forstår vi simpelthen ikke, sagde Ib Haahr dengang til Fyens Stiftstidende.  

Forvaltningen forventes at fremlægge deres svar på det kommende udvalgsmøde den 26. september. 

 

 

Oversigt

    Oversigt