I det fynske folks tjeneste

S: Odenses millioner skal bruges til serviceforbedringer

Carsten Hansen er utilfreds med at skatten skal sættes ned i Odense

Det er urimeligt, at Odense skal tvinges til at sætte skatten ned, når der er mere brug for serviceforbedringer. Det mener socialdemokraterne, som nu vil rejse sagen over for forligspartierne.

Den ny udligningsreform giver fra 2007 et årligt ekstra tilskud til Odense på 218 millioner kroner. Men Odense Kommune kan ikke selv bestemme hvad pengene skal bruges til. Forliget mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale betyder, at hovedparten af pengene skal gå til skattelettelser og kun 45 millioner kroner må bruges til fx serviceforbedringer.

- Det er forkert, at Odense Kommune ikke selv må bestemme over de penge, de har fået for lidt de sidste mange år. Servicen er blevet forringet med meget mere end 45 millioner kroner, og derfor er der mere behov for serviceforbedringer end skattenedsættelse, lyder det fra det socialdemokratiske folketingsmedlem Carsten Hansen.

Alene i 2002 sparede Odense Kommune omkring 250 millioner kroner på blandt andet børne- og ungeområdet og ældreområdet.

Socialdemokraterne vil nu rejse sagen i folketingsalen, men det er tvivlvsom om partiet kan få ændret på udligningsreformen som mandag blev aftalt mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.