S og R fordeler rovet i Odense

Først ville de ikke pege på en borgmester, men nu har De Radikale og Socialdemokratiet i Odense indgået en aftale om, hvem der i givet fald skal være borgmester og rådmand efter kommunalvalget til november.

Fredag i sidste uge indgik fem partier på den røde fløj i Odense Byråd et politisk og valgteknisk samarbejde.

Byrådskandidaterne Peter Rahbæk Juel (Soc.dem.), Susanne Crawley (Rad. V.), Brian Dybro (SF), Brian Skov Nielsen (Enhedslisten) og Susanne Bækholm (Alternativet) skrev på et pressemøde under på, at der er indgået et valgforbund i forbindelse med kommunalvalget i november. 
 
Valgforbundet sikrer stemmespild og vil samtidig styrke socialdemokraten Peter Rahbæk Juels mulighed for at genvinde borgmesterposten. Men ved den lejlighed var det svært at få en klar melding om, hvem partierne pegede på som borgmester.

Endnu en aftale

Men nu er to af partierne gået et stykke videre med en ny aftale. Aftalen indebærer, at Radikale Venstre bakker op om Socialdemokratiets spidskandidat, Peter Rahbæk Juel, som borgmester i Odense, mens Radikale Venstres spidskandidat, Susanne Crawley, får første valg af rådmandspost.

- Det er afgørende for Odense, at vi fastholder vores investeringer i vækst, velstand og jobs. Optimismen har fået bid i byen, siger Peter Rahbæk Juel i en fælles pressemeddelelse.
 
- Jeg er meget tilfreds med denne konstitueringsaftale. Aftalen giver vore to partier muligheden for at fortsætte det gode samarbejde med at prioritere velfærd og skabe bæredygtig vækst og dermed velstand. Vækst og velfærd er indbyrdes forbundne, siger Susanne Crawley.

Oversigt

    Oversigt