S og SF: Musikkorps er fredet

Odense Pigegarde, Odense Tamburkorps og Odense Skole- og Ungdomsorkester kan ånde lettet op, hvis det står til Socialdemokraterne og SF.

Der var lagt op til, at tilskuddet til de tre odenseanske musikkorps skulle forsvinde. By- og kulturforvaltningen i Odense skal spare penge 15 millioner kroner, og nogle af pengene skulle altså findes i de tilskud, som kommunen giver til orkestrene.

Men nu ser det ud til, at der kan pustes, trommes og dirigeres videre hos de børn og unge, som spiller i musikkorpsene. I hvert fald hvis det står til S og SF.

- Nu siger vi klart og tydeligt, at de bliver reddet, fortæller medlem af By- og kulturudvalget i Odense Kommune, Anders W. Berthelsen (A). 

Socialdemokraterne og SF skal selvfølgelig have opbakning fra Enhedslisten og De Radikale, men det regner Anders W. Berthelsen stærkt med, at de får.

Og det glæder ikke overraskende formand for Odense Pigegarde, Anette Illum. 

- Det er da en utrolig dejlig nyhed. Jeg har da håbet, men haft min frygt. Man gør sig jo alle mulige tanker som: hvad gør man så, siger en glad formand.

Anders W. Berthelsen vil ikke sige, hvor pengene så skal komme fra, men siger at de går efter ting, som ikke rammer borgerne på samme måde. 

Den endelige beslutning finder sted ved By- og kulturudvalgets møde tirsdag 10. januar. 

Oversigt

    Oversigt