I det fynske folks tjeneste

S ønsker 342 mia. til veje og jernbaner

Socialdemokraterne vil støtte nye sporvognssystemer i Odense.

S spiller ud med stor trafikplan til 342 milliarder kroner. Planen skal få flere til at tage toget, fjerne trafikpropper fra veje og mindske CO2-udslip.

Investeringer på 342 milliarder kroner frem mod 2030 skal ruste de danske veje og jernbaner til fremtiden. Sådan lyder i et oplæg fra Socialdemokraterne, der bliver fremlag her til formiddag.

Planen har tre konkrete målsætninger. Antallet af danskere, der rejser med kollektive trafik skal fordobles. Den tid, som danskerne spilder i bilkøer på vejene, skal halveres. Og udledningen af drivhusgassen CO2 fra trafikken skal i 2030 været halveret i forhold til 2005.

Recepten for at nå de mål er investeringer på 200 milliarder kroner i kollektiv trafik. 96 milliarder i udbygning af veje samt fem milliarder i bedre forhold til cyklister.

S foreslår, at højhastighedstog mellem de største danske byer. Udbygning af metro og S-tog. Elektrificering af jernbanenettet. Et helt nyt signalsystem. En ny jernbane mellem København og Ringsted over Køge samt nye sporvognssystemer i Odense, Århus og København.

Socialdemokraterne vil indføre vejafgifter for bilister, men samtidig give en markant sænkning af registreringsafgiften for nye miljøvenlige biler.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.