S: Regeringen skaber usikkerhed om ekstra spor

Det er regeringens skyld, at der er skabt usikkerhed om det ekstra spor på Vestfyn, mener fynske socialdemokrater.

Det er regeringens skyld, at der er skabt usikkerhed om det ekstra spor på Vestfyn, mener fynske socialdemokrater. Et flertal uden om regeringen har besluttet at køre videre med planerne om et ekstra vestfynsk spor, hvilket ellers afvises af regeringen. Sporet var ellers allerede besluttet, og de første huse er eksproprieret.

Men Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V)afviser at bruge penge på projektet, på trods af at et flertal bestående af oppositionen og Dansk Folkeparti er enige om at sporet skal blive til noget.

- Den usikkerhed, der er skabt, er ene og alene regeringens skyld. Det er Venstre og Claus Hjort Frederiksen, som har sagt nej til en ny jernbane over Vestfyn. Vi kan ikke gøre andet i forligskredsen som har et flertal. Dansk Folkeparti har sagt, at de står ved det flertal, og de ønsker at tvinge regeringen til, at der bliver lavet en ny jernbane over Vestfyn, siger MF Julie Skovsby (S) .

Venstre valgte ikke at gå med i forliget, der blev vedtaget under den forrige regering, og siden regeringsskiftet har partiet sået tvivl om financieringen. Det oprindelige forlig lagde op til at skaffe de 28,5 milliarder kroner fra afgifter på olie i Nordsøen. Men lave oliepriser gør, at der kun gemmer sig 13,5 milliarder kroner derude.

Med aftalen, forligspartierne fremlagde fredag, er de villige til at bruge de penge i en første fase frem til 2019.

Viser det sig, at der så er brug for flere penge, er de villige til at finde dem til den tid i en fase to.

Udover den ny vestfynske togstrækning indeholder forliget blandt andet elektrificering af en række strækninger og renovering af Storstrømsbroen.

Oversigt

    Oversigt