I det fynske folks tjeneste

S: Rosenkrantz-Theil skader valgkampen

Pernille Rosenkrantz-Theil mener at EU-parlamentet er et Mickey Mouse-parlament

Pernille Rosenkrantz-Theil har gjort sig mere end upopulær hos sine partifæller. Hendes udtalelser om EU i et radioprogram skader partiets valgkamp, hedder det.

Der er vrede hos Socialdemokraternes kandidater til EU-Parlamentet, efter at den fynske folketingskandidat Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har udtalt sig negativt om EU i radioprogrammet Mads og Monopolet på P3 i lørdags, skriver Altinget.dk.

- Det er meget uheldigt og har en stor skadelig effekt, siger spidskandidat Dan Jørgensen.

- Jeg synes faktisk, at hun ville have haft ret, hvis optagelserne var blevet lavet for 20 år siden. Men det er decideret forkert i dag, og jeg tror, at hun trænger til at blive opdateret, siger socialdemokraten, som blev vred, da han hørte udsendelsen.

I programmet lørdag kunne man høre det tidligere medlem af Enhedslisten låne Margaret Thatchers berømte beskrivelse fra 1980'erne, da hun skulle beskrive Europaparlamentet:

- Parlamentet i sig selv er ikke dem, der laver lovgivningsprocessen, ligesom det er i Danmark. Derfor er det helt per definition et Mickey Mouse-parlament, sagde Rosenkrantz-Theil blandt andet i programmet, hvor deltagerne diskuterede EU i forbindelse med valget til Europaparlamentet den 7. juni.

Udtalelsen mod EU var kun en af flere, og Pernille Rosenkrantz-Theil sagde ligeledes "jeg er sgu ikke klart for EU, jeg er klart modstander af EU" undervejs i programmet, hvor hun beskrev EU-Parlamentet som en "underlig rådgivende forsamling".

Socialdemokraternes EU-ordfører, Kim Mortensen, understreger, at det ikke er socialdemokratisk politik, som Rosenkrantz-Theil melder ud.

- Jeg har ingen forståelse for hendes udtalelser og kan ikke forestille mig, at hun har ment det. Vi har i Socialdemokratiet en meget klar politik om EU, nemlig at vi gerne vil være fuldt og helt med i EU-samarbejdet. Og jeg går ud fra, at det også er vores folketingskandidaters holdning, siger han.

Pernille Rosenkrantz-Theil har ikke ønsket at uddybe sine udtalelser over for Altinget.dk, men hun bekræfter dog, at hun stadig er EU-modstander.

Se Rosenkrantz-Theils blog

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.