S: Rosenkrantz-Theil skader valgkampen

Pernille Rosenkrantz-Theil har gjort sig mere end upopulær hos sine partifæller. Hendes udtalelser om EU i et radioprogram skader partiets valgkamp, hedder det.

Der er vrede hos Socialdemokraternes kandidater til EU-Parlamentet, efter at den fynske folketingskandidat Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har udtalt sig negativt om EU i radioprogrammet Mads og Monopolet på P3 i lørdags, skriver Altinget.dk.

- Det er meget uheldigt og har en stor skadelig effekt, siger spidskandidat Dan Jørgensen.

- Jeg synes faktisk, at hun ville have haft ret, hvis optagelserne var blevet lavet for 20 år siden. Men det er decideret forkert i dag, og jeg tror, at hun trænger til at blive opdateret, siger socialdemokraten, som blev vred, da han hørte udsendelsen.

I programmet lørdag kunne man høre det tidligere medlem af Enhedslisten låne Margaret Thatchers berømte beskrivelse fra 1980'erne, da hun skulle beskrive Europaparlamentet:

- Parlamentet i sig selv er ikke dem, der laver lovgivningsprocessen, ligesom det er i Danmark. Derfor er det helt per definition et Mickey Mouse-parlament, sagde Rosenkrantz-Theil blandt andet i programmet, hvor deltagerne diskuterede EU i forbindelse med valget til Europaparlamentet den 7. juni.

Udtalelsen mod EU var kun en af flere, og Pernille Rosenkrantz-Theil sagde ligeledes "jeg er sgu ikke klart for EU, jeg er klart modstander af EU" undervejs i programmet, hvor hun beskrev EU-Parlamentet som en "underlig rådgivende forsamling".

Socialdemokraternes EU-ordfører, Kim Mortensen, understreger, at det ikke er socialdemokratisk politik, som Rosenkrantz-Theil melder ud.

- Jeg har ingen forståelse for hendes udtalelser og kan ikke forestille mig, at hun har ment det. Vi har i Socialdemokratiet en meget klar politik om EU, nemlig at vi gerne vil være fuldt og helt med i EU-samarbejdet. Og jeg går ud fra, at det også er vores folketingskandidaters holdning, siger han.

Pernille Rosenkrantz-Theil har ikke ønsket at uddybe sine udtalelser over for Altinget.dk, men hun bekræfter dog, at hun stadig er EU-modstander.

Se Rosenkrantz-Theils blog

Oversigt

    Oversigt