I det fynske folks tjeneste

S: SF må bankes på plads om styreform

Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) må banke SF på plads i spørgsmål om storbyers borgmestre, mener S.

Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) må banke SF på plads i spørgsmål om storbyers borgmestre, mener S.

Socialdemokraterne i København er ude med den store rive efter SF i spørgsmålet om enhedsforvaltninger i landets fire største byer.

Ifølge tal fra Indenrigsministeriet er der et trecifret millionbeløb at spare på blot at have en enkelt borgmester i spidsen for byer som København i stedet for - som i dag - at have flere borgmestre med hver sit ansvarsområde.

Men søndag lød det fra SF, at partiet "ikke går ind for enhedsforvaltning", som kommunalordfører Lisbeth Bech Poulsen, formulerede det i Politiken.

Og det vækker harme blandt Socialdemokraterne på Københavns Rådhus:

- Jeg håber, at vores gode indenrigsminister (Margrethe Vestager (R), red.) får banket noget fornuft i SF'erne, siger næstformand for den socialdemokratiske gruppe i Københavns Borgerrepræsentation, Ikram Sarwar, og fortsætter:

- Hvis SF ikke havde haft en borgmesterpost, så tror jeg, at piben havde haft en anden lyd.

- Det kan godt være, at de mister deres lille taburet på rådhuset, men det her handler om noget større, nemlig at København får en bedre og mere gennemsigtig administration, lyder det fra Ikram Sarwar.

De Radikales kommunalordfører Liv Holm Andersen slår fast, at regeringen går ind for enhedsforvaltning "i en eller anden model", som de tre regeringspartier lige nu forsøger at finde.

- Vi skal finde en model, der både øger gennemsigtigheden, sikrer mindretallet og øger effektiviteten, forklarer Liv Holm Andersen.

- Men jeg kan simpelthen ikke forstå, hvis SF'erne helt seriøst mener, at vi ikke skal spare et trecifret millionbeløb, men det er jo noget, vi må tale om internt blandt regeringspartierne, siger hun.

Ved du noget? Så send os et tip