S vil føre valgkamp i institutioner

Det er et unødigt indgreb, at Nordfyns Kommune vil forbyde valgkamp i institutioner, mener Socialdemokraterne.

Nordfyns kommune bør ikke forbyde politikere at føre valgkamp til Folketinget ved at besøge børnehaver eller hilse på beboerne på et plejehjem. Forbuddet er et indgreb i ytrings- og forsamlingsfriheden.

Det siger Socialdemokraternes kommunalordfører, Rasmus Prehn.

Han kritiserer Nordfyns kommunalbestyrelse, som torsdag besluttede at forbyde folketingskandidater at besøge kommunale institutioner.

- Det er et unødigt skridt. Langt de fleste politikeres besøg skyldes faglig interesse. Det er meget sjældent, at man laver mediestunts. Jeg tvivler på, at Nordfyns Kommune har været belejret af politikere, siger Rasmus Prehn.

Forbuddet skal ifølge Nordfyns borgmester, Morten Andersen (V), hjælpe kommunens medarbejdere.

- Vi har haft flere ledere, som har stået i et dilemma og ikke vidst, hvad de skulle svare, når de blev spurgt, om en politiker måtte komme på besøg, fortæller han.

Problemet kan ifølge Rasmus Prehn løses ved at lytte til institutionens leder om, hvilke regler politikerne skal følge under besøget.

- Det er problematisk at sende et signal om, at besøg er forbudt under en valgkamp. Det er i strid med ytrings- og forsamlingsfriheden. Det er et mærkeligt forbud.

- Problemet skulle hellere løses ved at give den enkelte leder beføjelser til at udstikke retningslinjer, siger han.

Oversigt

    Oversigt