I det fynske folks tjeneste

S vil have miljøvenlig taxakørsel i Odense

Filip Bauer Spang i Odenses eneste hybridtaxa

1 af 2

Står det til socialdemokraterne skal en stor del af kommunens taxakørsel fremover ske i miljøvenlige hybridbiler, der både kører på el og benzin.

Odense Kommune bruger årligt 70 millioner kroner på at transportere ældre og skoleelever rundt i taxaer. Og fremover bør det ske i hybridbiler.

- Mange af byens taxaer er benzinslugere og jeg synes det er modsatrettet, at vi selv vil bruge el-biler, når vi så betaler andre for at køre rundt i Mercedes og BMW med vores skolebørn, siger politisk ordfører for socialdemokraterne i Odense Byråd, Thomas Funding.

Socialdemokraterne forslår, at de 70 millioner kroner kommunen årligt bruger på at transporte ældre eller skoleelever rundt i taxa fremover skal ske i hybridbiler.

- De taxaer, vi skal benytte, skal kunne køre længere på literen og så skal de være mere miljøvenlige i forhold til luftforurening, siger Thomas Funding.

I øjeblikket er kun én ud af de 180 taxa'er i Odense kommune, der er en hybridbil.

- Jeg er udelukkende positivt indstillet over for at køre i hybridbil, og den er mindst lige så god som en Mercedes, siger vognmand Filip Bauer Spang, der har Odenses eneste hybridbil.

I storbyer som fx New York og Tokoy er hovedparten af byens taxa?er hybridbiler.

Det socialdemokratiske forslag skal behandles af Odense Kommunes økonomiudvalg 21. januar.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.