S vil hjælpe hårdt ramt forvaltning med stor check

Stressede medarbejdere og en kæmpepukkel af ubehandlede sager får nu Socialdemokraterne til at kræve ti millioner kroner ekstra til forvaltning.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense er under hårdt pres. I dag kunne TV 2/FYN berette, at medarbejderne møder ind med ondt i maven, og de kæmper med en bunke på omkring 10.000 ubehandlede personsager. Det får her til aften socialdemokratisk byrådsmedlem og borgmesterkandidat Peter Rahbæk Juel til at melde ud, at de vil forsøge at finde 10 millioner kroner ekstra til beskæftigelsesområdet for at afhjælpe problemerne.

- Vi skal have fundet en løsning på det, siger Peter Rahbæk Juel, der kalder det en alvorlig sag.

- Det er jo min gamle forvaltning og på en måde mine gamle medarbejdere, så det gør da ondt at se, at de har det, som de har det. Jeg ved, at de brænder for at hjælpe mennesker i en svær situation videre, og kan de ikke gøre det, gør det også ondt på dem, siger Peter Rahbæk Juel.

Han understreger dog, at det vigtigste for Socialdemokraterne fortsat er at få folk i job, og siger, at de penge, der investeres i det, gerne skal komme retur igen som skattekroner.

Det er imidlertid ikke sikkert, at Socialdemokraterne kommer igennem med deres forslag ved de kommende budgetforhandlinger. Fra Venstre lyder det, at der skal kigges nærmere på tallene, før de vil gå med til at sende flere penge til forvaltningen.

- Jeg vil se nogle flere analyser, inden vi lægger penge på bordet. Jeg er af den overbevisning, at hvis man mangler penge et sted, kan man spare sig ud af det, eller arbejde sig ud af det, siger næstformand for beskæftigelses- og Socialudvalget, Claus Houden (V).

Han mener, at der i første omgang skal kigges på, om forvaltningen kan komme til at fungere bedre inden for de nuværende økonomiske rammer.

- Det fungerer ikke. Vores arbejdsløshed er for stor i Odense i forhold til de resterende fynske kommuner, siger han.

Ud fra den nuværende arbejdspukkel mangler forvaltningen omkring 20 medarbejdere, og der er kommet adskillige påbud fra Arbejdstilsynet i forhold til arbejdsmiljøet. Samtidig overskrider Beskæftigelses- og Socialforvaltningen byrådets beslutning om, at det højest må tage en uge at få afgjort, om man kan modtage kontanthjælp. Byrådet har besluttet, at det kun skal tage en uge, mens det reelt tager seks uger.

Oversigt

    Oversigt