Og jordbær ser der ud til at blive masser af i år - for sammen med den tidlige sommer giver den kommende weekend med over 30 grader travlhed hos de fynske jordbæravlere.
Men selvom jordbærene bugner i år behøves den ik at stå på jordbær med fløde hele sommeren, det har de nemlig råd for på Munkebo Kro
Opskrift: Jordbær cocktail med en luftig jordbærskum
Af Martin Sommer, souschef på Munkebo Kro
- Vask jordbær og skær dem i mindre stykker
- Mariner jordbærrene med Grand Manier og revet appelsinskal
- Lav en jordbærcoli ved at blende jordbær med en opkogt sukkerlage bestående af vand, sukker, lidt appelsinsaft og en vanillestang
- Bland de marinerede jordbær med noget af jordbærcolien og hæld dem op i portionsglas
- Hæld den resterende jordbærcoli over jordbærrene i portionsglassene
- Lav en jordbær-skum ved at piske jordbærsaft med husblas (brug evt. en chiffonflaske)
- Hæld jordbærskum ovenpå jordbærrene og pynt med tørrede jordbærstykker (tørret i ovnen i 24 timer ved 50 grader)