I det fynske folks tjeneste

Så er der jordbær!

Sommeren er ved at være over os. Men det er ikke kun graderne der stiger - det samme gør den fynske jordbærhøst.

Og jordbær ser der ud til at blive masser af i år - for sammen med den tidlige sommer giver den kommende weekend med over 30 grader travlhed hos de fynske jordbæravlere.

Men selvom jordbærene bugner i år behøves den ik at stå på jordbær med fløde hele sommeren, det har de nemlig råd for på Munkebo Kro

Opskrift: Jordbær cocktail med en luftig jordbærskum

Af Martin Sommer, souschef på Munkebo Kro

  • Vask jordbær og skær dem i mindre stykker
  • Mariner jordbærrene med Grand Manier og revet appelsinskal
  • Lav en jordbærcoli ved at blende jordbær med en opkogt sukkerlage bestående af vand, sukker, lidt appelsinsaft og en vanillestang
  • Bland de marinerede jordbær med noget af jordbærcolien og hæld dem op i portionsglas
  • Hæld den resterende jordbærcoli over jordbærrene i portionsglassene
  • Lav en jordbær-skum ved at piske jordbærsaft med husblas (brug evt. en chiffonflaske)
  • Hæld jordbærskum ovenpå jordbærrene og pynt med tørrede jordbærstykker (tørret i ovnen i 24 timer ved 50 grader)