Så er julefreden forbi: Travl formiddag hos politiet

 

Bedst som en forholdsvis rolig julebryg-aften og -nat er overstået, har formiddagstravlheden meldt sig hos politiet, der er blevet kaldt ud til masser af småsager.

Fredag aften klokken 20.59 faldt den første sne over det fynske - og mange liter julebryg blev sendt tværs over barerne i nattelivet. Det kunne have været lig med en travl nat for politiet - men lørdag morgen kunne vagtchef Mie Brøchner se tilbage på en forholdsvis rolig nat.

- Men vi har til gengæld rygende travlt her til formiddag. Måske er folk ikke kommet helt hjem fra nattens fest. Vi har i hvert fald været af sted til masser af småsager, siger Mie Brøchner.

Lidt over klokken 10.00 måtte betjentene af sted til et værtshusslagsmål ved baren "Tinsoldaten" i Odense centrum.

- Og da vi kom frem, ville en slagsbror ikke forlade stedet. Han blev voldsom og blevet taget med på stationen. Her sidder han nu til afrusning, siger vagtchefen.

Et kvarter efter var der problemer med en person i et tog på Odense Banegårdscenter. Han ville ikke opgive sit navn til personalet i toget.

- Vi blev tilkaldt, og manden blev voldelig og sparkede en betjent i ryggen, så han sidder også hos os nu, siger Mie Brøchner.

Og sagerne er ikke alene om at give politiet nok at se til lørdag formiddag.

- Vi har kørt - og kører stadig - til alt muligt. Mange uroligheder i Odense - måske eftervirkninger fra nattens julebryg-arrangementer, siger Mie Brøchner, der også oplyser, at der er en del indbrud iblandt sagerne.

- De stammer ikke nødvendigvis fra i nat eller i dag, men er blevet opdaget, efter folk er kommet hjem efter overnatninger, siger hun til TV 2/FYN.