Så høster vi vin

Tusindvis af grønne druer bliver i disse dage høstet rundt om på de fynske vingårde. Og det tegner godt for fynsk vin. Druerne har suget sommerens sol til sig.

På nogle marker i Marslev uden for Odense står 15 km rækker med grønne druer. Og i dag lød startskuddet til årets høst.

- Jeg er meget tilfreds. Det er en fin kvalitet, og det kan vi godt lave noget god vin ud af, fortæller vinavler Jan Nyholmgaard fra Nyholmgaard Vin.

Sommerens varme har gjort sit til, at høsten bliver betydelig bedre i år end sidste år.

- Vi har nok 30 til 40 procent mere i år end sidste år. Så det er fint, lyder det fra vinavleren.

På Fyn er der fem vingårde, men i fremtiden kan der komme endnu flere til i et land, der ellers vejrmæssigt ikke er skabt til vinproduktion.

Ifølge en undersøgelse fra miljøorganisationen Conservation International vil klimaforandringer betyde, at Danmark i 2050 får samme forudsætninger for at dyrke vin, som de har i Alsace i Frankrig.

Oversigt

    Oversigt