Så starter kampen om lygtepælene igen

Natten til lørdag bliver gaderne igen pyntet op til valg med valgplakater i lygtepælene. Men kampen om de bedste pladser er ikke nær så hård som til et Folketings- eller Kommunalvalg.

Fra den fjerde lørdag før valgdagen fra døgnets begyndelse er det i følge Økonomi- og Indenrigsministeriets regler tilladt at hænge valgplakater op i lygtepælene. Og da valget til EU-parlamentet finder sted 25. maj er det i aften ved midnatstid, det går løs.

- Vi samles til middag, og når klokken har passeret midnat rykker vi ud. Vi skal sætte omkring 1400 valgplakater op over hele Fyn, fortæller Anders Frandsen, landssekretær for Venstres Ungdom.

Men i modsætning til kommunalvalget i november sidste år, er ungdomsorganisationerne væsentlig mere afslappede. Der er ingen meldinger om tyvstart, og antallet af plakater er væsentligt mindre end ved sidste valg.

- Vi skal hænge 500 valgplakater op i hele Odense. Det svarer nogenlunde til hvad spidskandidaterne havde hver især ved sidste valg, siger formanden for DSU i Odense, Nanna Meilby Madsen.

DSU drager dog først til kongres og venter til mandag med at pynte byen op.

- Der er slet ikke den samme kamp om de gode pladser ved dette valg, så vi hænger dem bare op, når vi har tid på mandag, siger Nanna Meilby Madsen.

Heller ikke hos SFU er der den store entusiasme at spore før det bliver tilladt at hænge plakater op.

- Der er ikke meget særlig fokus på det, men vi skal da have hængt nogle plakater op, siger Thor Bech Schrøder, formand for SFU i Odense.

Oversigt

    Oversigt