I det fynske folks tjeneste

Carlslund åbner igen: Her er den berømte æggekageopskrift

Foto: Peter Clowes

Nu kan du selv lave den anerkendte Carlslund-æggekage hjemme i køkkenet. TV 2/FYN har nemlig fået fingre i opskriften.

Kokken på det nye Carlslund, der i dag officielt åbner i Fruens Bøge i Odense, har indvilliget i at udlevere en sjælden hemmelighed:

Opskriften på den berømte Carlslund-æggekage.

Du kan se et videoklip med Lars Wollesen, der lige nu er kok i restauranten ved Odense Golfklub, men til sommer overtager tjansen som køkkenchef på Carlslund.

I videoen guider han dig hele vejen igennem opskriften.

Opskriften på Carlslunds æggekage:

Til én person:
4 æg
2 dl. mælk/fløde (½ mælk og ½ piskefløde)
Salt og peber
Ingredienserne blendes og hældes på en pande, der er varmet med røgfedt, altså fedt fra bacon eller spæk.
Det holdes på panden indtil massen er halv-flydende. Derefter i ovnen ved 185 grader i cirka syv minutter, indtil æggekagen er hævet og pænt gylden i toppen.
Serveres med spæk/bacon, purløg, rødbeder, sennep og godt rugbrød. Flydende tilbehør er øl og snaps.
00:57 Luk video

TV 2/FYN sendte direkte fra åbningen af Carlslund på Facebook. Se det her. 

Læs også Æggekage hitter stadig: Rift om pladserne til det nye Carlslund

 

 

Ved du noget? Så send os et tip