Så mange gange er afbrændingsforbuddet brudt på Fyn

Fyns Politi har 21 sager, hvor afbrændingsforbuddet er blevet brudt. Brandvæsenet kører i gennemsnit ud til fem brande på grund af tørken.

I hele landet bliver der denne sommer delt bøder ud til danskere, der ignorerer afbrændingsforbuddet og eksempelvis tænder op i en engangsgrill på en tør græsmark i det fri.

Et ungt, fynsk par fra Middelfart forvoldte skader for omkring 100.000 kroner, da de efterlod en engangsgrill i det knastørre landskab. De er dog langt fra de eneste, oplyser Fyns Politi. 

Fyns Politi deler bøder ud, hvis forbuddet ikke bliver holdt. Nogle gange finder de dog ikke gerningsmændene. 
Fotograf: Masoud Jafari Pouia

- Vi har samlet set 21 sager på nuværende tidspunkt. I en del af de sager er der uddelt bøder, siger Kenneth Taanquist, der er vagtchef hos Fyns Politi.

- Den typiske takst er 5.000 kroner, men det er ikke det værste. Det værste er den ulykke, man måske laver. Brænder man et hus af, bliver det hurtigt et erstatningskrav på en million kroner. Så det er nok nærmere erstatningskravet, der bliver uoverstigeligt, forklarer vagtchefen.

Fem brande om dagen

Hos Beredskab Fyn skaber det ekstra travlhed, når fynboerne kommer til at sætte ild til naturen.

- Vi kører cirka fem gange om dagen til brande, der kan henføres til, at vi har en tørkesituation, siger Rene Cording, der er viceberedskabsdirektør hos Beredskab Fyn.  

- Vi rykker ud til rigtig mange brande, som måske kan henføres til afbrændingsforbuddet, men som mere sandsynligt kan henføres til, at vi har en tørkesituation, forklarer han. 

Beredskab Fyn står klar til at hjælpe, når ilden skal slukkes. 
Fotograf: Masoud Jafari Pouia

Fakta om afbrændingsforbuddet

 

 

Oversigt

    Oversigt