Sådan besætter fynsk virksomhed de jobs danskerne dropper

Transportbranchen hungrer efter arbejdskraft. Derfor har virksomheden Godik i Ejby taget initiativ til i samarbejde med Middelfart kommune og en række jobcentre at give 16 flygtninge en 2-årig IGU-uddannelse.

15 flygtninge fra flere forskellige lande havde i dag første arbejdsdag hos AMU-Fyn i Odense. Forude venter to års skolegang, inden de til sidst har gennemført IGU-uddannelsen. En uddannelse, der vil give dem alle nødvendige færdigheder til at tage et job i transportbranchen.

Virksomheden Godik i Ejby, der bedst er kendt for at levere mobiltoiletter til landets mange koncerter, er primus motor på projektet. De oplever ofte problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, en del af årsagen er ifølge Søren Lauridsen fra Godik enkel.

- Vi gør det her, for at vise, at vi som virksomhed vægter social ansvarlighed højt. Men også fordi, vi oplever, at danskere ikke finder et job hos os interessant.

Ud over Middelfart Kommunes jobcenter er også jobcentrene i Jammerbugt, Roskilde, Greve, Glostrup og AMU-Fyn med i projektet, hvor man blandt andet har flygtninge fra Syrien og Armenien. En af de 16 flygtninge der i dag startede på AMU-Fyn i Odense er Abdul Kader, der til dagligt bor i Jammerbugt Kommune.

Allerede på første skoledag skulle de 15 elever lære om, hvordan en lastbil er skruet sammen.
Allerede på første skoledag skulle de 15 elever lære om, hvordan en lastbil er skruet sammen.
Foto: Sara Fuglsig

- Det er et fantastisk projekt. Det er en god ting, at man med det her nye projekt hjælper folk som mig med at kunne komme nærmere adgang til arbejdsmarkedet, forklarer Abdul Kader, der har boet i Danmark i 1,5 år.

IGU-uddannelsen har det generelt svært, på landsplan er der kun indgået aftaler for cirka 150 personer. Et tal den fynske virksomhed Godik med dagens første skoledag er med til at øge signifikant.

 

 

Oversigt

    Oversigt