Storebæltsbroen kan lukke til midnat

Stormen Urd rammer Fyn med vindstød af stormstyrke og vil være hårdest mellem klokken 18 anden juledag og klokken seks tirsdag morgen.

Stormen Urd er på vej mod Danmark med storm i middelvinden og vindstød af orkanstyrke. Ifølge TV 2 Vejret er det nord- og vestjyderne, der bliver hårdest ramt af fuld storm med vindstød af orkanstyrke.

På Fyn lyder TV 2 Vejrets seneste varsel, at Fyn vil blive ramt af storm mellem klokken 18 anden juledag og frem til tirsdag morgen klokken seks.

- Jo længere vi kommer ud på aftenen, jo kraftigere bliver vinden, siger meteorolog Danny Høgsholt.

- Vær opmærksom på restriktioner eller måske lukning af Storebæltsbroen, som aftenen og natten skrider frem, fortsætter han.  

Både Sund og Bælt og Vejdirektoratet råder folk til at køre over Storebæltsbroen inden midnat. 

Pas på nedfaldne tagsten og væltede træer

Beredskab Fyn advarer fynboerne om at bevæge sig udenfor under stormen.

- Stormen starter ved 18-tiden, og den vil være på sit højeste omkring midnat med vindstød af stormstyrke. Det betyder, at borgerne skal passe på nedfaldne tagsten, træer og grene, der kan knække og falde ned på kørebanen. Det kan også genere togtrafikken, siger beredskabsdirektør Mogens Bjerregaard til TV 2/FYN. 

Ifølge DMI vil anden juledag starte skyet og med regnvejr. Der kan i løbet af dagen komme nogen sol og mange byger med slud, hagl og torden.

Så længe varer julestormen

Senere på dagen tager vinden dog til og bliver hård vind til hård kuling med kraftige vindstød. Der er varsel om risiko for højvande, især på den nordlige del af Fyn. 

Ifølge DMI vil der anden juledag om aftenen være stormende kuling med vindstød af stormstyrke på Fyn, og det fortsætter til tirsdag morgen. I løbet af natten kan der fortsat komme byger med hagl og torden.

quote Jo længere vi kommer ud på aftenen, jo kraftigere bliver vinden.

Danny Høgsholt, TV 2 Vejret

Det bliver en mild anden juledag. Temperaturerne vil hele døgnet ligge på mellem tre og otte grader. 

Oversigt

    Oversigt