Sådan gik det første festivaldag: Pool, pariserhjul og party

Første dag på Tinderbox er overstået. Vi har samlet nogle af højdepunkterne fra Tusindårsskovens festligheder.

Klokken 13 torsdag eftermiddag kunne Tinderbox åbne portene for de ventende gæster i bragende solskin. Det varslede skybryd, som truede med at gøre Tusindårsskoven til en stor mudderpøl udeblev. 

Om det var solen eller den helt nye mulighed for at hoppe i Friluftsbadet, er ikke til at vide, men i hvert fald sprang flere festivalgæster i vandet og blev kølet af til musik fra Magicboxscenen. 

Navne som Tove Lo, Magtens Korridorer og Die Antwoord var med til at skyde festen i gang på den tredje udgave af Fyns og Odenses festival. Og selvom en kort byge med risiko for lynnedslag under koncerten med sydafrikanske Die Antwoord i kort tid lukkede pariserhjulet og champagnebaren, stoppede festen ikke. 

Tværtimod steg stemningen, da Odenses egen hjemmebanefavorit Kim Larsen indtog Rød Scene med fællessang og folkefest

- Det har været en rigtig god start. Musikudbuddet er - som vi ved - meget bredt på Tinderbox. I dag har det spændt lige fra fællessang med Kim Larsen til ukendt gipsy punk med Gogol Bordello, siger TV 2/FYNs kulturredaktør, Martin Mulvad Ernst.

Klokken 02.30 kunne gæsterne forlade Tusindårsskoven efter første festivaldag på dette års Tinderbox. Kunstnerne D-A-D, Folkeklubben og Galantis lukkede festen. 

Netop Galantis og Folkeklubben er nogle af de artister, som TV 2/FYN snakkede med på første festivaldag. Du kan se alle de interview, som TV 2/FYN lavede med kunstnere herunder. 

Fredag er 23 nye kunstnere klar til at feste igen. Blandt andre med Kings of Leon, Thomas Helmig og Martin Solveig.

Se interview med Galantis
Brandom Flowers fra The Killers
Interview med Folkeklubben inden deres koncert på Scene 4
Fotograf: Reza Sahraei
Magtens Korridorer lige inden de var ved at komme for sent til deres egen optræden. 
Se interview med Grusom som startede hele Tinderbox
Fotograf: Morten Albek

 

Oversigt

    Oversigt