Største stigning i huspriser i 15 år: Sådan er priserne i din by

Der er stor forskel på, hvordan huspriserne har udviklet sig i de fynske kommuner, viser nye tal fra boligsiden.dk.

Der har været store prisstigninger på det danske boligmarkedet i løbet af 2021. Faktisk har der været den største stigning i boligpriser, siden midten af 00'erne.

Det viser tal fra Boligsiden, der er ejet af Danmarks ejendomsmæglere. 

På Fyn har der også flere steder været store stigninger.

Ifølge Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, så er markedet dog kølet ned siden begyndelsen af 2021.

- Der var så meget tryk på i første halvdel af 2021, at der opstod debat om eventuelle indgreb på boligmarkedet. Siden faldt tempoet i andet halvår, hvor prisstigningerne blev langt mindre, og regeringen afviste de foreslåede indgreb på boligmarkedet.

- På den måde var udviklingen i 2021 opdelt i to meget forskellige halvdele, siger hun i en pressemeddelelse.

Stigning på Nordfyn

En af de kommuner, hvor man har kunnet se, at der har været tryk på boligmarkedet, er Nordfyns Kommune. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget med 14,2 procent og ligger nu på 8.843 kroner. 

Selvom det er en stor stigning, er det et godt stykke fra den kommune, hvor priserne er steget mest, Rudersdal Kommune på Sjælland. Her er kvadratmeterprisen i gennemsnit steget med 25,2 procent. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Middelfart og Langeland er blandt de bare seks kommuner i landet, hvor priserne af faldet. Det er blevet 1,1 procent billigere at købe hus i Middelfart Kommune, da kvadratmeterprisen er gået fra 11.865 kroner til 11.730 kroner

Langeland er det sted i landet, hvor priserne er faldet mest, da det er blevet 8,5 procent billigere per kvadratmeter. Det betyder, at et standardhus på 140 kvadratmeter i gennemsnit er blevet 87.500 kroner billigere at købe.

Der har teknisk set også været et lille fald i priserne i Faaborg-Midtfyn, men da udsvinget er under én procent, regnes det som uændret.

Oversigt

    Oversigt