Sådan ruster fynboerne sig til stormen Urd

Væltede træer på de fynske veje, mulighed for lukkede broer og forhøjet vandstand ved kysten. Fyn gør klar til stormen Urd.

Flere steder på Fyn er man i gang med at gøre klar til, at stormen Urd rammer anden juledag. 

Fyns Politi har forberedt sig på julestormen, og Beredskab Fyn har tilbudt sandsække til berørte borgere. Som du kan se i videoen øverst i artiklen, har man i Seden Strandby været i gang med at sikre mod forhøjet vandstand, der forventes tidligt tirsdag morgen. 

Beboerne har været i gang med at komme grus og sand i sækkene. Det gør de på Muslingevej 14, det lavest liggende hus i området, hvor der for nogle år siden stod en halv meter vand efter en storm. 

Pakker trampolin sammen

Også andre steder på Fyn er man begyndt at sikre sig mod stormen. I Bogense har Kyst Camping taget sine forbehold ved at lægge sandsække ud og sætte møblerne op på bordene, så de ikke tager skade, hvis pladsen bliver oversvømmet.

Det er en god idé at barikere huse og bygninger med sandsække, råder Beredskab Fyn.

- Hvis man har et truet eller lavtliggende sted, hvor vandet kan komme ind, skal man få fyldt nogle sandsække. Lad være med at fylde dem for meget. Læg et stykke plastik under, og byg en dige rundt omkring huset, siger chefvagt Knud Otto Vestergaard. 

I villakvarterne er der også en del fynboer, der har sikret børnenes hopperedskab. 
- Trampolinen er pakket sammen, skriver Dorte Guldbech Pedersen fra Odense på Facebook.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Trafikken har allerede været påvirket i løbet af dagen anden juledag. Der har været op imod fire kilometers kø på Storebæltsbroen, der risikerer at blive lukket omkring midnat på grund af stormen. 

Derudover har der på de fynske veje været meldinger om væltede træer, der genererer trafikken. 
Stormen Urd ventes at ramme Fyn efter klokken 18 anden juledag, og stormen varer til tirsdag morgen. 

Oversigt

    Oversigt