Nu begynder sommerferietrafikken: Sådan undgår du at spilde ferien i en bilkø

Skolernes sommerferie er begyndt, og det giver masser af biltrafik især i weekenderne. Her kan du læse Vejdirektoratets tips til at undgå bilkøerne.

Fredag gik landets skoleelever på sommerferie, og det markerer samtidig begyndelsen på sommerferietrafikken, der strækker sig frem til den 11. august ifølge Vejdirektoratets sommerprognose. 

På Fyn vil sommerferietrafikken især kunne mærkes på Fynske Motorvej i weekenderne, hvor det forventes, at der vil være ekstra mange biler på vejene. 

Til gengæld kan de, som ikke holder sommerferie, opleve, at der er færre biler og kortere rejsetid til og fra arbejde i myldretiden i hverdagene fra uge 27 til 32. 

Lørdag er travl rejsedag 

Lørdag er der ifølge Vejdirektoratet risiko for kødannelser og forlænget rejsetid på grund af rejsetrafikken. Det gælder især Fynske Motorvej, hvor der forventes mange rejsende mellem København og Jylland. 

Gode råd til ferieturen

Det er særligt i tidsrummet 11 til 15, at der forventes tæt trafik lørdag. Derfor anbefaler Vejdirektoratet at køre udenfor dette tidsrum, hvis det er muligt. Søndag vil trafikken være tættest i tidsrummet 11 til 16. 

Samme mønster i Tyskland 

Det mønster fortsætter sommeren igennem, hvor den tætte trafik på vejene vil ramme fredag, lørdag og søndag til og med uge 32. 

For bilister der skal sydpå gennem Tyskland i sommerferien, vil man opleve nogenlunde det samme trafikmønster som i Danmark med tæt trafik og længere rejsetid på lørdage i dagtimerne og de tidlige aftentimer.

Herudover er fredage og søndage præget af ferietrafik med risiko for kødannelser, især omkring de større byer.

Vejdirektoratets trafikprognoser bygger hovedsageligt på trafiktællinger og trafikale konsekvenser af vejarbejder, arrangementer og store rejsedage.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt