I det fynske folks tjeneste

Sådan vil Odense Kommune hjælpe 147 fyrede fleksjobbere

00:21

Tre nye medarbejdere får til opgave af finde beskæftigelsestilbud i det private til 147 fyrede fleksjobbere. Det skylder vi dem, siger rådmand.

Odense Kommune vil ansætte tre nye medarbejdere, der skal hjælpe med at få 147 fyrede kommunale fleksjobbere tilbage i arbejde. Det besluttede Beskæftigelses- og Socialudvalget onsdag.

- Vi synes simpelthen, at vi skylder fleksjobberne, der nu bliver ledige som en konsekvens af, at vi laver denne omlægning i forvaltningen, at vi gør en ekstra indsats, siger Steen Møller (K), der er rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. 

Læs også Massefyring: Odense lukker beskæftigelsesprojekter

- Så viser det faktisk også, at det giver økonomisk rigtig god mening på bundlinjen, fordi vi sparer nogle udgifter til at fleksjobberne skal have ledighedsydelse, fortsætter han.

Her finder kommunen pengene

I januar kom det frem, at beskæftigelsesprojekter skulle lukkes i forbindelse med en større omlægning af Odense Kommunes arbejde med at få ledige i arbejde.

De 147 mistede blandt andet deres job i Odense Kommunes Bygningsrenovering og Pensionistservice, og de tidligere fleksjobbere skal nu hjælpes ud i private beskæftigelsestilbud. 

Pengene til de tre nye ansættelser vil Odense Kommune hente i deres løntilskudspulje, hvilket betyder, at der dermed i fremtiden vil gives løntilskud til færre personer.

- Vi har besluttet at tage pengene fra de offentlige løntilskudsjob i Odense Kommune. Det er nogle af dem, vi ved, der har den mindste virkning i forhold til at få borgerne i arbejde, og der har vi altså kunnet finde pengene, forklarer Steen Møller.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.