Sådan virker den nye pantstation

Nu er det slut med fedtede pantfingre. Torsdag åbnede Fyns første pantstation, hvor hele sække med pantflasker og dåser kan afleveres på en gang.

Slip for fedtede fingre og aflever mere end 75 flasker og dåser på under 1 minut, og pengene ryger direkte ind på dit dankort. Det er gevinsten ved at bruge den nye pantstation.

Bjarne Mørup var en af de første kunder ved den nye pantstation i Odense. Og han havde rigtig mange flasker og dåser med.

- Det her tager kun få minutter. Ellers skulle jeg stå i Bilka eller en anden butik, og putte dem i en efter en. Det ville tage timer. Så det her kan ikke være bedre, siger Bjarne Mørup, der driver virskomheden Automat-Forsyningen i Odense.

Fyns første pantstation ligger på Egegårdsvej 1 i det sydlige Odense. Det er den 12 i rækken. De andre ligger i Aalborg, Randers, Århus, Horsens, Herning, Esbjerg, Kalundborg, Slagelse, Køge, Høje Taastrup og Helsingør.

 

Sådan virker den nye pantstation

Teknisk direktør Henrik Als fra Dansk Retursystem og projektleder for den nye pantstation fortæller her hvordan man bruger pantstationen.

 

Oversigt

    Oversigt