I det fynske folks tjeneste

Sådan kan billetpriserne falde

Ritzau har lavet en beregningsmodel for, hvordan billetpriserne eventuelt kan falde med regeringens penge.

Regeringen vil afsætte 500 millioner kroner til billigere billetter i tog og busser. Man har endnu ikke lagt sig fast på, hvordan pengene vil blive fordelt.

Ritzau har lavet beregninger, hvor vi har fordelt pengene ligeligt mellem landets trafikselskaber ud fra, hvor stort et befolkningsområde trafikselskabet dækker.

FynBus:
- Her bor lige under 9 procent af befolkningen, hvilket vil svare til 40 millioner af regeringens halve milliard kroner til FynBus.

- FynBus har omkring 220 millioner kroner om året. Dermed vil 40 millioner kroner svare til godt 18 procent af indtægterne.

- Overføres de 18 procent direkte på billetpriserne med samme andel på alle billetter, vil det give et prisfald på en enkeltbillet fra 22 til 18 kroner og på en enkeltbillet med kvikkort fra 13,50 til 11 kroner.

Nordjylland:
Her bor 10 procent af befolkningen, hvilket vil svare til 50 millioner kroner af regeringens halve milliard kroner til Nordjyllands Trafikselskab.

Der er budgetteret med indtægter for 388 millioner kroner i 2012. Dermed vil 50 millioner svare til godt 13 procent af budgettet.

Overføres de 13 procent direkte på billetpriserne med samme andel på alle billetter, vil det give et prisfald på en enkeltbillet, to zoner, fra 20 til 17 kroner.

Midttrafik:
- Her bor lidt mere end 20 procent af befolkningen, hvilket vil svare til 100 millioner kroner af regeringens halve milliard kroner til Midttrafik.

- Der er budgetteret med indtægter fra kunderne på billetterne på 500 millioner kroner i 2012. Dermed vil 100 millioner kroner svare til godt 20 procent af indtægterne.

- Overføres de 20 procent direkte på billetpriserne med samme andel på alle billetter, vil det give et prisfald på en enkeltbillet fra 20 til 16 kroner.

Ved du noget? Så send os et tip