Sæbekasserally hitter - næsten - for meget

Det traditionsrige Ærøskøbing Grand Prix, hvor børn dyster i specialbyggede sæbekassebiler i efterårsferien, er tæt på grænsen for hvor mange deltagere det kan rumme.

For niende år i træk suser børn og unge afsted i specialbyggede sæbekassebiler på Ærø i hele efterårsferien i Ærøskøbing Grand Prix, og antallet af deltagere er bare steget og steget.

Så meget at arrangørerne begynder at blive bekymrede.

- Vi er faktisk lidt bange for alt for meget succes. Vi skal ikke have flere. Vi har 15 biler nu, og vi har faktisk ikke plads til flere, for så bliver køen for lang, og så tager det for lang tid, inden man skal ud at køre igen, siger Claus Hattesen, arrangør af Ærøskøbing Grand Prix.

Ærøskøbing Grand Prix består af forskellige discipliner i specialbyggede sæbekassebiler, som man får til at veje præcis det samme med sandsække og vejning af deltagerne, så konkurrencen bliver fair.

Løbet tiltrækker børn fra hele landet, og mange af dem har været med flere gange.

- Det er bare sådan en tradition, jeg har, fordi mine bedsteforældre bor her, så jeg tager over hvert efterår og kører, siger Jeppe Skøtt fra Slangerup.

Han har været med fem gange, tror han, men er ikke helt sikker.

Oliver Bo Rosenquist fra Vejle har været med i fem år.

Vinderen bliver først fundet fredag, så det er med at lægge taktikken rigtigt:

- Min plan er at holde mig inden for banen, komme i rigtig god fart fra start, ligge ned i bilen, så jeg kan se nogenlunde og så sigte efter spidsen, forklarer Henrik Halfdan Sehsted Nyrup fra København.

Se programmet for resten af uger her

To minutters reportage fra Ærøskøbing Grand Prix
10 minutters reportage fra Ærøskøbing Grand Prix.

 

 

Oversigt

    Oversigt