Sælen Luna fortsat på frie luffer

Det er endnu ikke lykkedes forskerne at få indfanget forsknings-sælen Luna, der stak af i onsdags.

Sælen Luna, der indgår i et forskningsprojekt om havpattedyrs hørelse, er fortsat ude på åbent hav, uden det er lykkes forskerne at lokalisere den.

- Det er faktisk gået helt i stå. Desværre fordi det blæste så kraftigt i går, og desværre fra den forkerte retning, så der kom store bølger og vi mistede kantakten med hende, siger biolog Kirsten Anderson Hansen.

Forskerne håber nu på, at vejret arter sig og vinden formentlig lægger sig over middag, så de kan fortsætte eftersøgningen i det område mellem Kerteminde og Nyborg, hvor Luna sidst er set.

Bange for bølger

Den lidt hårde sø er nyt for Luna, og det kan være en af grundende til, at det ikke er lykkedes at lokalisere hende i vandet.

- Der har været nogle ret store bølger, og det er hun jo ikke vant til, så det kan godt være, at hun er blevet skræmt og har forsøgt at søge væk fra bølgerne, siger Kirsten Anderson Hansen.

Men Kirsten Anderson Hansen er overbevist om, at Luna nok skal blive fundet og indfanget igen:

- Ja, det er jeg sikker på. Måske bare ikke på den måde, vi først havde forestillet os det. Jeg havde jo kontakt med hende forleden, men der var alt for mange mennesker, så hun var urolig.

Men Kirsten Anderson Hansen regner med, at det nu er et spørgsmål om tid, inden Luna søger mod land.

- Hun er formentlig både træt og stresset over det vilde vejr, så jeg regner med, at hun nok kommer ind til en strand, og så skal vi nok få fat i hende. Vi har bare brug for ro - og roligt vejr.

Hvis man spotter en sæl på stranden vil Kirsten Anderson Hansen gerne ringes op på 60 56 50 90.

Oversigt

    Oversigt