Sag mod Ærø-betjent: Dom bliver ikke anket

Byretsdom over en 57-årig betjent fra Ærø bliver ikke anket. Ved Retten i Odense blev han dømt for tjenesteforsømmelse. Til gengæld blev han frikendt for bedrageri og stillingsmisbrug.

Den 57-årige politimand fra Ærø var tiltalt for at have snydt sig til omkring 4.000 kroner i kørepenge, men han blev 2. februar 2017 frikendt for bedrageri ved Retten i Odense. 

Landbetjenten var tiltalt for 18 gange at have fået kørselspenge fra Fyns Politi for at have kørt i sin egen bil.

Ifølge anklageskriftet havde han kørt i en af politiets patruljevogne, og derfor ville anklageren have, at betjenten skulle idømmes 14 dages fængsel.

I retten forklarede betjenten dog, at han havde sjusket og skrevet forkert i kørebogen, og det troede domsmandsretten på, og derfor blev han frikendt for bedrageri og stillingsmisbrug.

Ifølge betjentens advokat var han tilfreds med rettens afgørelse. 

- Jeg er særdeles tilfreds med rettens resultat, fordi det var det, som jeg havde bedt retten om at nå frem til. Det var den afgørelse, jeg fandt ville være den rimeligste, sagde forsvarer Torben Koch til TV2/FYN efter retssagen. 

Betjenten blev til gengæld dømt for tjenesteforsømmelse. Han skal derfor betale 10 dagbøder á 500 kroner.

Bliver ikke anket

Anklager Christina Schou siger mandag til TV2/FYN, at anklagemyndigheden ikke har anket dommen, og dermed står dommen fra Retten i Odense ved magt.

Mens sagen har været undervejs, har  Ærø-betjenten været suspenderet, men nu da dommen ikke bliver anket, kan landbetjenten vende tilbage til sit arbejde.

Oversigt

    Oversigt