I det fynske folks tjeneste

Sag om grov børnemishandling for retten

Tre små børn levede i daglig terror i en mindre fynsk by, hvor de ifølge anklagemyndigheden blev udsat for fysisk og psykisk mishandling og vanrøgt. Mandag indledes en straffesag ved retten i Svendborg.

Forældrene - en far på 47 år og en mor på 49 - kræves idømt fængselsstraffe. De begik ifølge tiltalen en række fysiske overgreb mod børnene, som har karakter af grov vold, vanrøgt og ulovlig tvang. Det skriver eb.dk.

Overgrebene stod på gennem næsten syv år fra august 1998, hvor de to ældste var et og syv år gamle.

Den 47-årige mand var, ifølge anklageskriftet fra Fyns Politi, den mest aktive, mens den 49-årige kvinde deltog i afstraffelsen af en 11-årig søn, der blandt andet i flere måneder ad gangen fik stuearrest på et koldt værelse, hvor han hele tiden skulle sidde på sengen i et tomt værelse.

I 2000 blev den yngste dreng født, og mishandlingen af ham stod på, da han var 11 og 12 år og sluttede først i april sidste år.

Anklageskriftet rummer en lang række grove overgreb, som børnene har fortalt politiet om. De drejer sig blandt andet om, at pigen blev tvunget til at luge høje brændenælder i haven i mørke, så hun blev forbrændt på store dele af kroppen. Et af børnene blev skyllet under koldt vand i et badekar og fik slået hovedet i kanten, så hagen flækkede. Et barn blev snittet i foden med kniv. To af børnene blev tvunget til at kysse den 47-åriges tæer, mens de skulle sige, at han var Gud. To af børnene blev nærmest tvangsfodret, så de var tæt på at kaste op.

Det er blot nogle af de mange anklager, der desuden lyder på, at alle tre børn gentagne gange blev slået på kroppen og i ansigtet med flad og knyttet hånd og slået i numsen blandt andet med et viskestykke. De blev straffet med tæsk, hvis de tissede i sengen eller i bukserne og blev tvunget til at gå rundt i deres våde underbukser i timevis.

Flere gange skal den 49-årige mand have forsøgt at få den dengang otte-årige datter til at røre hans lem, men det nægtede pigen. Derfor er han tiltalt for forsøg på andet seksuelt forhold, skriver eb.dk.

Børnene blev, ifølge tiltalen, truet med tæsk, hvis de fortalte fremmede om forholdene i familien.

Parret nægter sig skyldige i den omfattende tiltale. Dommen i sagen ventes senere på måneden.

Læs mere om sagen på eb.dk

Ved du noget? Så send os et tip