Sag om psykisk sårbar: Politikere slipper for politisag

Fyns Politi indleder ikke nogen efterforskning af den behandling, som drev en psykisk sårbar 16-årig ud i sammenbrud og fik pigens forældre til melde de nordfynske kommunalpolitikere til politiet.

Artiklen er opdateret klokken 12:48 med kommentar fra pigens forældre.

Det bliver ikke nogen politisag ud af den politianmeldelse, som en familie fra Nordfyn indgav mod kommunalbestyrelsen samt navngivne medarbejdere i Nordfyns Kommune.

Det står klart efter, at politiet har meddelt, at man ikke har planer om at påbegynde en efterforskning.

Anklageren, som har set på sagen for Fyns Politi, har ifølge en skrivelse fra politiet vurderet, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart:

Det er min vurdering, at de personer, der er anmeldt, ikke har haft nogen individuel personlig interesse i sagens sagsbehandling eller aførelse, hvorfor jeg på denne baggrund ikke anser det for muligt at kunne sandsynliggøre, at en eventuel tilsidesættelse af forvaltningsretlige regler er sket med forsæt til at udvise forsømmelighed eller skødesløshed, eller at dette under en straffesag vil blive karakteriseret som en strafbar undladelse. 

Uddrag af meddelelsen fra Fyns Politi, hvoraf det fremgår, at politiet ikke vil indlede en efterforskning i sagen om kommunens behandling af psykisk sårbar 16-årig.
Uddrag af meddelelsen fra Fyns Politi, hvoraf det fremgår, at politiet ikke vil indlede en efterforskning i sagen om kommunens behandling af psykisk sårbar 16-årig.

Borgmester tilfreds med politiets vurdering

Borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), var ligesom kollegerne i kommunalbestyrelsen også omfattet af den anmeldelse, som familien indgav til politiet i begyndelsen af august måned.

Han er tilfreds med, at politiet har afvist at gå videre med sagen.

- Det er jeg selvfølgelig glad for. Både på medarbejdernes, kommunalbestyrelsens og egne vegne. Det at blive politianmeldt tager jeg meget alvorligt, så jeg er selvfølgelig tilfreds med politiets udmelding.

Politiet vurderer ikke, at sagen vil kunne føre til straf - men afviser ikke muligheden for, at de forvaltningesretlige regler er brudt. Giver den her sag anledning til efterrationalisering i kommunen?

- Nej, det mener jeg ikke, at den gør.

Hvor står sagen så nu set med dine øjne?

- Der er jo i hvert fald ikke nogen politisag. Den er lagt ned. Nu håber jeg så, at familien vil være med til at indgå i en dialog med kommunen om at få skabt de bedste rammer for den unge, det handler om, siger Morten Andersen (V).

Statsadvokaten skal se på sagen

TV 2 Fyn har været i kontakt med forældrene til den 16-årige pige, der ifølge papirer fra psykiatrisk skadestue i Odense, endte med selvmordstanker som følge af et fejlslagent behandlingsforløb i Nordfyns Kommune.

Pigen lider af OCD, indlæringsvanskeligheder og svær angst og af hensyn hendes tilstand har forældrene valgt ikke at stå frem med navn.

- For os har det handlet om, at kommunen ikke vil anerkende sine fejl i den her sag, og derfor har vi ikke set anden mulighed end at forsøge at få politiet til at se på sagen. Set i det lys synes jeg, det er beklageligt, at politiet ikke vil gå videre med sagen, siger moren til den 16-årige.

Borgmesteren opfordrer til dialog omkring Jeres datters fremtid - er I villige til det?

- Vi har hele tiden gerne villet være i dialog med kommunen, men en dialog indebærer, at de også lytter til vores erfaringer. Det er deres manglende lydhørhed overfor os forældre, der har skubbet vores datter ud over kanten, siger moren.

Forældrene oplyser, at de via deres private sagsbehandler vil bede om at få sagen vurderet ved Statsadvokaten.

Oversigt

    Oversigt