I det fynske folks tjeneste

Salmonella DT104 i ti fynske landbrug

Ti fynske kvæg- og svinebesætniger har fået konstateret den frygtede DT 104-salmonella. Over hele landet stiger antallet af tilfælde eksplosionsagtigt. Men det går kun ud over de enkelte landmænd, siger veterinærchefen for Fødevareregion Fyn

Ingen forbruger i fare, siger veterinærchef

Ti fynske kvæg- og svinebesætniger har fået konstateret den frygtede DT 104-salmonella. Over hele landet stiger antallet af tilfælde eksplosionsagtigt. Men det går kun ud over de enkelte landmænd, siger veterinærchefen for Fødevareregion Fyn.

Ti dyrebesætninger med salmonella DT 104 på Fyn er ud over det sædvanlige. Det bekræfter Karl Georg Andreasen fra Fødevareregion Fyn, der er en underafdeling af Fødevaredirektoratet.

Og det er ikke kun på Fyn at antallet af DT104-tilfælde stiger. Det er et generelt problem i hele landet.
"Hygiejnen og kontrollen på slagterierne er så god, at intet kød når frem til forbrugerne", siger Karl Georg Andreasen.

Det er også begrundelsen for, at man ikke tidligere har meldt ud om de mange fynske tilfælde.
"Der er ingen grund til at skræmme forbrugerne, når der ikke er nogen fare" forklarer Karl Georg Andreasen

Ifølge fødevareregion Fyn er det kun de enkelte landmænd, der kommer til at lide under fundet af DT104.

Også svineavlskonsulenten på Fyn, Sven Duedahl Vesterlund garanterer at DT104 ikke når ud til forbrugerne.

"De eksempler man har set på mennesker, der er smittet af salmonella DT104 stammer udelukkende fra udenlandsk kød", siger Sven Duedahl Vesterlund.