Salmonella fundet i kød fra Ringe-slagter

Fødevarestyrelsen har fundet salmonella i kød fra Skovgård Slagteri og Kødopskæring A/S i Ringe.

Det er den multiresistente salmonella typhimurium U302, der er fundet  i opskåret fersk svinekød. Salmonellaen er fundet ved de rutinemæssige undersøgelser af "svaberprøver" af slagtekroppe.

Kødet er solgt i forskellige udskæringer, og solgt til flere fynske butikker. Blandet andet som kamfilet til Super Best, Rugårdsvej, Odense og som stribet flæsk til Hjallesevejs Slagterforretning Aps, Odense

Hvis kødet ikke varmebehandles og gennemsteges, kan der opstå salmonella infektion. Symptomerne er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Fødevarestyrelsen opfordre forbrugere til at kassere varerne eller levere dem tilbage til virksomheden hvor de er købt.

Læs mere

Oversigt

    Oversigt