Samlede ind til landets fattigste

Indsamlere var søndag på gaden mange steder på Fyn. Pengene går til Kirkens Korshærs sociale arbejde blandt nogle af landets svageste.

Kirkens Korshær holdt søndag landsindsamling til fordel for sit sociale arbejde blandt landets svageste. Det er anden gang, at Kirkens Korshær gennemfører en landsindsamling.

Der var flere indsamlingssteder i år, men det har knebet med at få indsamlere nok. Sidste år var der 3.000 frivillige indsamlere, men i år er det kun omkring det halve.

På Fyn var der omkring en tredjedel færre indsamlere end sidste år.

- Alle har været fuldt optaget af kommunalvalget, og det har gjort det utroligt vanskeligt for os, at bryde igennem med budskabet, siger korshærschef Helle Christiansen i en pressemeddelelse.

Nyborg med for første gang

Kirkens Korshær i Nyborg var med for første gang. Seks havde meldt sig som frivillige indsamlere.

En af de frivillige er Anja Refsborg fra Nyborg, der har meldt sig som indsamler for første gang.

- Jeg har meldt mig, fordi jeg gerne vil være med til at gøre en forskel og hjælpe de hjemløse og de psykisk sårbare personer. Jeg synes, der bliver gjort for lidt for dem, siger Anja Refsborg.

Mange gav penge

Der blev taget godt imod indsamlere i Nyborg.

- Jeg synes, at jeg bliver modtaget meget positivt. Nogen steder er der ikke nogen hjemme, men de fleste giver noget, siger Anja Refsborg.

De seks indsamlere i Nyborg fik i alt indsamlet 4434 kroner i kontanter i raslebøsserne. Hertil kommer et endnu ikke opgjort beløb via Mobilepay og uddelte girokort.

Flere fattige

Kirkens Korshær har socialt arbejde i 29 byer i Danmark. Hertil kommer arbejde med at støtte børn og familier syv forskellige steder i landet.

- Vi ser flere og flere fattige, og stigningen sker især blandt unge og børnefamilier. Vi ser også flere hjemløse, psykisk syge og udsatte, der får det værre og værre. Vi må ofte afvise folk til overnatning flere steder i landet. Alt i alt er det et dystert billede, som indsamlingen skulle hjælpe os med at gøre noget ved. Selv om der er hårdt brug for de indsamlede penge, er landsindsamlingen ikke kun en måde at skaffe midler til det sociale arbejde. Det er også en mulighed for at signalere til mennesker med meget svære vilkår, som føler sig glemt og alene, at vi er mange, som kærer os om dem og som gerne vil hjælpe, siger korshærschef Helle Christiansen i en pressemeddelelse.

 

Oversigt

    Oversigt