Dødsbrand: Samlever anker dom på syv års fængsel

Tirsdag begynder ankesagen om dødsbranden i Ørbæk. I maj 2017 omkom en kvinde i flammerne og hendes samlever blev i juni idømt fængsel i syv år.

Østre Landsret tager tirsdag fat på ankesagen om en brand i en ejendom i Ørbæk i maj 2017. En 51-årig kvinde omkom i flammerne, og hendes samlever blev i juni idømt fængsel i syv år.

Under retssagen i maj kom det frem, at den 51-årig kvinde fra Ørbæk få minutter inden sin død foretog tre opkald til sine døtre. To af dem svarede ikke, men det gjorde den tredje.

I telefonen forklarede kvinden, at hendes samlever gennem mange år havde spærret hende inde i et værelse, og at han havde sat ild til lejligheden.

Den 51-årige kvinde døde efterfølgende af kulilteforgiftning, men blandt andet på baggrund af opkaldet til datteren blev samleveren dømt.

Retten i Svendborg straffede den 47-årige samlever med fængsel i syv år.

Retten dømte forklaring løgn

Under sagen i byretten nægtede den dømte sig skyldig og hævdede, at det var offeret selv, der havde antændt ilden. I retten forklarede han, at kvinden havde en mani med at sætte ild til gardiner og andet i boligen.

Men den historie mente retten altså var løgn. I dommen bemærkes det, at den tiltalte opførte sig mærkeligt, da redningsmandskab og politi kom til stedet. Blandt andet forekommer det ifølge byretten besynderligt, at den nu dømte øjeblikkeligt begyndte at tale om, at han ikke havde dræbt sin samlever.

Der blev også lagt vægt på, at den tiltalte kom med skiftende forklaringer, ligesom hans udlægning af sagen strider med en lang række vidners forklaringer.

Den 47-årig mand blev også kendt skyldig i at have udsat fire andre personer for overhængende livsfare.

Den 47-årige valgte med det samme at anke dommen på syv års fængsel, og han har været varetægtsfængslet indtil sagen nu kommer for landsretten. Der er afsat dagene 6., 7. og 8. november til ankesagen.

 

Oversigt

    Oversigt