I det fynske folks tjeneste

Samråd om fejlbehandling på OUH

Sundhedsministeren skal i åbent samråd i sagen om fejlbehandlingen af kemopatienter på Odense Universitets Hospital.

Sundhedsministeren skal i åbent samråd i sagen om fejlbehandlingen af kemopatienter på Odense universitets Hospital.

Minister for sundhed og forebyggelse Nick Hækkerup, Soc.dem. er indkaldt til sit første samråd.

Det er den Konservative MFer Mai Merkado, der anmoder om, at Sundhedsministeren kommer i åbent samråd i sagen om fejlbehandlingen af kemopatienter.

Odense Universitetshospital har fejlbehandlet 46 kræftpatienter. Ingen er døde, men fejlen kunne være undgået.

I alt er 99 patienter ramt af prostatakræft blevet fejlbehandlet med for høj dosis kemomedicin. Fejlen er sket i Aarhus i Region Midtjylland og Odense og Vejle i Region Syddanmark.

Spørgsmål til ministeren

Her er Mai Merkados spørgsmål til ministeren:

Ministeren bedes forholde sig til den tragiske situation, hvor 99 patienter, der er ramt af prostatakræft, er blevet fejlbehandlet med for høj dosis kemomedicin i Odense, Vejle og Aarhus, jævnfør oplysninger fra Region Midtjylland og Region Syddanmark. Se konkrete spørgsmål nedenfor.

- I 2012 rettede Sanofi produktresuméet om ændret kemoindhold, men Hospitalsapoteket Aarhus opdagede først dette den 4. november 2013. Kan ministeren oplyse, hvornår og hvordan landets øvrige hospitaler blev gjort opmærksomme på fejlen?

- Direktør på Odense Universitetshospital, Henrik Willadsen, erkender, at "Sundhedsstyrelsen har sendt vejledninger ud for den korrekte dosis af medicinen, men den har lægerne ikke set i tide". Vil ministeren forklare hvordan dette kan gå til?

- Hvordan vil ministeren sikre, at de ansvarlige stilles til ansvar, så fejlbehandlede patienter og pårørende får en retmæssig erstatning?

- Hvad vil ministeren gøre for at genoprette borgernes tillid til offentlige sygehusvæsen og hvilke konkrete initiativer skal sikre, at noget lignende aldrig vil gentage sig?

Ved du noget? Så send os et tip