I det fynske folks tjeneste

Samråd om lukning af togstationer på Vestfyn

01:35
01:28

1 af 3

Venstre ønsker muligheden for et overhalingsspor på togstrækningen på Vestfyn undersøgt. Ministeren er ikke afvisende, men vil vente på en ekspert-redegørelse om togstrækningen.

Venstres medlem af Folketingets transportudvalg Lars Christian Lilleholt havde torsdag kaldt transportminister Henrik Dam Kristensen Soc.dem. i samråd om lukningen at togstationerne på Vestfyn.

- Har ministeren overvejet et alternativ til den påtænkte stationslukning, eksempelvis krydsningsspor, der skaber plads både til de vestfynske regionaltog og IC-togene?, lyder spørgsmålet fra Lars Christian Lilleholt.

Afventer redegørelse

- Jeg foreslog ministeren på samrådet, at i stedet for at arbejde videre med at lukke togstationer på Vestfyn, så i stedet undersøge alternativer. En af de muligheder kunne være at lave krydsningsspor, så de større intercitytog kan overhale lokaltogene, siger Venstres medlem af Folketingets trafikudvalg Lars Christian Lilleholt.

- Da Venstre var i regering, var det en af de ting, som de smed væk. Men jeg vil ikke afvise muligheden, men jeg vil afvente den ekspert-redegørelse, som kommer i det nye år om, siger transportminister Henrik Dam Kristensen Soc.dem.

Ved du noget? Så send os et tip